bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Site dedicat studenţilor de la FSEGA Cluj Extract from An inconvenient truth - Al Gore

Perceperea crizei mediului - pg.3

Surreal Template ImageAvem tot ce ne trebuie pentru a trece la soluţionarea crizei mediului – poate că voinţa politică mai lipseşte. Fiecare om provoacă încălzirea globală, dar poate, de asemenea să contribuie la rezolvarea problemei, prin produsele pe care hotărâm să le cumpărăm, cantitatea de electricitate consumată, maşinile pe care le conducem, modul în care ne trăim vieţile.
Concluzia formulată de doi economişti de la universitate Princeton, Robert Socolow şi colegul său, Robert Pacala la apreciatul lor studiu despre metodele care pot ajuta la soluţionarea crizei climatului este următoarea:
“Umanitatea posedă deja cunoştinţele ştiinţifice, tehnice şi industriale necesare pentru rezolvarea problemelor legate de consumul de carbon şi efectele asupra mediului, în următorii 50 de ani.”

Graficul de mai jos, bazat pe studiul Socolow/Pacala, arată, în partea dreaptă sus, cu cât se aşteaptă să crească gradul de poluare provocate de Statele Unite, în următoarele 4 decenii, dacă totul continuă aşa ca şi până acum. Însă fiecare dintre secţiunile din grafic arată cu cât se poate reduce poluarea, în aceeaşi perioadă, dacă se aplică cele şase metode descrise mai jos.

 

Reducerea incalzirii globale

Stabilizarea în Statele Unite
Sursa: NRDC din Pacala şi Socolow

 

1.Reducere datoriată folosirii mai eficientă a electricităţii pentru sistemele de încălzire şi răcire, pentru iluminat, aparate electro-casnice, şi aparatură electronică.

2.Reducere datorată unui raport mai eficient scop-consum (cu alte cuvinte, construirea unor locuinţe şi firme care să consume mult mai puţină energie decât la ora actuală)

3.Reducere datorată creşterii eficienţei vehiculelor, prin fabricarea unor maşini care să consume mai puţină benzină, şi creşterea numărului de automobile hibride sau bazate pe celule de energie.

4.Reducere datorată altor schimbări care vizează eficienţa transporturilor, precum şi construirea de oraşe mai mici sau mai mari în care să existe un sistem de tranzit de masă, mai bun sau de vehicule mai voluminoase, care să consume mai puţin.

5.Reducere datorată creşterii importanţei unor surse de energie care se refac de la sine, şi care există deja, precum energia produsă de vânt sau bioenergia.

6.Reducerea datorată căpătării şi stocării emisiilor excedente de carbon de la uzinele producătoare de energie şi de la unităţile industriale.

 

Luate împreună, aceste schimbări care se bazează pe tehnologii deja existente, deloc costisitoare, pot face ca emisiile de carbon să ascadă până la un nivel sub cel din 1970.

Şi alte ţări s-au hotărât să acţioneze. Tratatul de la Kyoto a fost deja ratificat în aproape toate statele dezvoltate. De fapt numai Statele Unite ale Americii nu a ratificat protocolul. (Australia l-a ratificat de curând.)

Lista ţărilor care au semnat şi ratificat protocolul de la Kyoto, o găsiţi aici.
Multe oraşe din Statele Unite au “ratificat” pe cont propriu Tratatul de la Kyoto şi au început să implementeze politici prin care să reducă poluarea şi încălzirea globală, aducându-le la standardele corespunzătoare celor din protocol. Acestea sunt oraşe din: Arkanas, California, California de Nord, Carolina de Sud, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentuckz, Louisiana, Marzland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebrasca, Nevada, New Hampsire, New Jersez, New Mexico, New Zork, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennszlvania, Rhode Island, Texas, Vermont, Virginia, Washington, Washington, DC, Wisconsin.

 

Cu cea mai mare probabilitate şi S.U.A. vor ratifica protocolul de la Kyoto şi foarte curând vor începe acţiuni şi mai concrete în privinţa soluţionării crizei mediului. Sunt foarte multe acţiuni pe care le putem realiza pe plan personal, multe dintre acestea fară investiţii majore sau chiar deloc. Aici puteţi găsi principalele acţiuni la nivel personal. ^sus

 

<<- pagina precedentă

 

Pagina 1 ---- Pagina 2 ---- Pagina 3