bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Site dedicat studenţilor de la FSEGA Cluj Extract from An inconvenient truth - Al Gore

Soluţii la nivel individual - pg.1

Surreal Template ImageCe putem face noi personal pentru a ajuta la soluţionarea crizei mediului?

Atunci când ne gândim la o problemă atât de vastă precum încălzirea globală, este firesc să ne simţim copleşiţi şi neputincioşi – să nu credem că eforturile individuale pot să aibă un impact. Cu toate acestea, nu trebuie să ne lăsăm descurajaţi, căci criza se va rezolva numai dacă noi, ca indivizi, ne asumăm răspunderea pentru ea. Învăţând, învăţându-i pe alţii, făcând ce ne stă în putinţa fiecăruia, pentru a nu mai folosi atât de multe resurse şi mai ales a nu le mai irosi, implicându-ne în viaţa publică şi cerând o schimbare.
În continuare vom vedea o varietate de metode pe care le poate aplica oricine pentru a reduce presiunea pe care traiul nostru hipertehnologizat o exercită asupra naturii. Pe măsură ce aplicăm aceste recomandări, ne putem da seama uşor că nu doar contribuim la găsirea unei soluţii pe plan global, dar de asemenea ne facem viaţa mai bună. Uneori, rezultatele sunt observabile cu uşurinţă: folosind mai puţină electricitate şi combustibil, de exemplu, economisim bani. Mersul pe jos sau pe bicicletă este favorabil sănătăţii. Produsele naturale au un gust mult mai plăcut şi sunt mai nutritive. De asemenea, aerul curat dă energie şi ajută la vindecare.
Una dintre căile prin care putem începe schimbarea, este să aflăm în ce mod traiul nostru de zi cu zi influenţează mediul. Cu toţii contrubuim la schimbările climatice, prin deciziile pe care le luăm în fiecare zi (energia pe care o folosim acasă, mijloacele de transport cu care circulăm, produsele şi serviciile de care beneficiem, chiar şi deşeurile pe care le lăsăm în urma noastră). Statele Unite, ţara în care se află 5% din populaţia lumii, produce aproape 25% din totalul emisiilor de gaze de seră.

Putem calcula impactul pe care-l avem asupra mediului, prin intermediul cantităţii de gaze cu efect de seră pe care o producem, accesând siteul. Măsurătorile ne pot ajuta să aflăm ce aspecte din viaţa noastră produc cele mai multe emisii. Aceste informaţii odată obţinute putem trece la acţiune, către o viaţă fără carbon.

 

Economisiţi energia acasă
Reduceţi emisiile rezultate din energia pe care o consumaţi acasă.
Pentru cei mai mulţi, calea cea mai uşoară şi cea mai la îndemână pentru a reduce emisiile de carbon se află chiar în locuinţele lor. Cele mai multe emisii de gaze de seră care îşi au originea acasă sunt produse de combustibilii fosilizaţi consumaţi pentru a genera electricitate şi căldură. Se pot lua mai multe măsuri pentru a le reduce. Nu trebuie decât schimbate câteva becuri, şi deja aţi făcut un pas către reducera consumului de energie.
Aceste economii nu sunt numai pentru soluţionarea crizei mediului. Ele pot avea drept rezultat şi scăderea cheltuielilor. Multe măsuri costă foarte puţin, sau char deloc, dar sunt şi unele care cer mici investiţii care se vor amortiza apoi din reducerea cheltuielilor.

 

Folosiţi iluminatul economic
Surreal Template ImageIluminatul reprezintă a cincea parte din totalul energiei consumate în Statele Unite. Una dintre căile cele mai simple şi eficiente pentru reducerea consumului de energie, cheltuielilor, dar şi a emisiilor de gaze de seră este înlocuirea becurilor obişnuite cu cele fluorescente, compacte şi foarte economice. Acestea se potrivesc cu majoritate duzelor şi au aceaşi lumină caldă (sau dacă dorim rece), dar consumă mult mai puţină energie.
Becurile obişnuite pe care le folosesc majoritatea oamenilor sunt foarte puţin economice. Numai 10% din energia pe care o folosesc generează lumină, iar restul se pierde sub formă de căldură. Este adevărat că becurile fluorescente costă mai mult, dar au o durată de viaţă mult mai lungă variând între 3000-10000 ore (în funcţie de producător şi felul becului) şi folosesc cu 66% mai puţină energie.

Făcând un calcul simplu putem observa că întradevăr este mult mai rentabil să folosim becuri incandescente.

Ne trebuie un bec flourescent de 20 W, care luminează ca unul de 100 W incandescent, şi patru becuri incandescente, ca durata de viaţă să fie echivalentă.

Preţ bec flourescent = 15 lei
Preţ bec incandescent = 1 lei
Durată de viaţă bec flourescent = 8000 h
Durată de viaţă bec incandescent = 2000 h
1 kWh = 0,3 lei

Pentru 8000 de ore de iluminat cu un bec flourescent plătim astfel:
8000h * 20W * 0,3lei/kWh = 160kWh * 0,3lei/kWh = 48 lei
Se mai adaugă preţul becului, în total plătim: 48 lei + 15 lei = 63 lei

Pentru 8000 de ore de iluminat cu bec incandescent plătim astfel:
8000h * 100W * 0,3lei/kWh = 800kWh * 0,3lei/kWh = 240 lei
Se mai adaugă preţul celor patru becuri, în total plătim: 240 lei + 4 lei = 244 lei

 

Când cumpăraţi aparate electrocasnice noi, alegeţi unele mai economice
O altă metodă simplă, la îndemâna consumatorilor pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa energetică în locuinţe este să-şi schimbe aparatele casnice cele mai importante, cum ar fi: instalaţia de aer condiţionat, cuptorul, frigiderul. Alegând modelele construite pentru a folosi eficient energia, se economisesc timp şi bani şi totodată se vor reduce şi emisiile de gaze de seră.

 

Clasa energetica

Clasa enegretică a aparatelor electronice şi electrocasnice

Sursa: http://www.pirellire.com/bilancio_online_2006/img/grafici/relazioneGestione/

classiEfficienzaMalaspinaEn.gif

 

Folosiţi aşa cum trebuie aparatele casnice şi întreţineţi-le
Cumpărarea de aparate electrocasnice cu un consum eficient de energie este un prim pas către reducerea pe termen lung a emisiilor de gaze de seră, dar în acelaşi timp se pot îmbunătăţi şi funcţionarea electrocasnicelor vechi. De exemplu, frigiderul nu trebuie amplasat lângă surse de căldură precum cuptoarele, spălătoarele de vase, aparatele de încălzit, care-i forţează să consume mai mult pentru menţinerea temperaturilor scăzute. Condensatorii săi trebuie curăţaţi de praf, pentru ca aerul să poată circula nestringhenit. Toate filtrele aparatelor electrocasnice trebuie curăţate şi schimbate cu regularitate.

 

Folosiţi sisteme eficiente de încălzire şi răcire a locuinţei
Surreal Template ImageÎncălzirea şi răcirea locuinţei pot duce la un foarte mare consum de energie, în general aproximativ 45% din total. Trebuie avut grijă la reglarea termostatului, pentru a nu avea temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, atunci cînd este nevoie. Renunţând la doar câteva grade, în plus sau în minus, pe timpul iernii sau pe pe timpul verii, se pot obţine economii importante. De asemenea, folosind un termostat cu autoreglare se poate obţine temperatura dorită noaptea sau când dormiţi.

 

Izolaţi-vă casa
Izolarea corectă a casei poate ajuta la economisire, eliminând pierderile de energie care duc la creşterea consumului, atât iarna cât şi vara. Cu cât pierderile sunt mai mari, cu atât creşte consumul de energie al aparatelor de răcire sau încălzire, pentru ca locuinţa să rămână confortabilă. Verificaţi zonele dimprejurul ferestrelor şi uşilor şi astupaţi orice fisuri. Aveţi în viziune şi posibilitatea de a vă instala ferestre de calitate mai bună. Izolaţi cu grijă gurile de aerisire din pod şi conductele prin care circulă apa caldă, pentru a nu pierde căldura.

 

Economisiţi apa caldă
Surreal Template ImageÎncălzirea apei este unul dintre principalii factori care duc la un consum ridicat de energie. Se pot face economii reglând temperatura apei la o valoare de până la 48 de grade Celsius când se foloseşte duşul în loc de a face baie în cadă şi dacă se folosesc duşuri economice care nu risipesc apa.
Consumul de apă caldă trebuie luat în considerare şi în cazul maşinii de spălat rufe sau vase. Unele sunt mai economice decât altele. De exemplu, maşinile de spălat care se încarcă prin lateral sunt mult mai eficiente decât cele care se deschid în partea de sus. Se poate reduce semnificativ consumul, dacă spălarea are loc în apă călduţă sau rece, nu fierbinte.

 

Reduceţi consumul de energie al aparatelor aflate în “stand by”
Surreal Template ImageMulte aparate – inclusiv televizoarele, monitoarele, calculatoarele, DVD playerele, sistemele audio, încărcătoarele pentru telefoane mobile şi toate cele dotate cu telecomandă  - folosesc electricitatea chiar şi atunci când sunt oprite. De fapt, 25% din energia consumată de un televizor reprezintă consumul din perioadele în care este oprit. Singura cale pentru a fi siguri că aparatul nu consumă nimic este scoaterea lui din priză sau folosirea unui prelungitor cu comutator, care foloseşte mult mai puţin decât cantitatea irosită de aparatele electrocasnice.

 

Îmbunătăţiţi-vă eficienţa spaţiului de lucru acasă
Calculatoarele economice sunt dotate cu un sistem de gestionare a energiei, care, odată pornit, face ca aparatul să consume foarte puţină energie, atunci când nu este folosit. Având în vedere că lumea obişnuieşte să lase calculatorul pornit tot timpul, cu folosirea sistemului de gestionare a energiei se pot economisi până la 70% din cantitatea care s-ar fi consumat în mod normal. Să nu uităm că un laptop este cu 90% mai eficient decât un desktop, că imprimantele cu jet de cerneală consumă cu până la 90% mai puţin decât cele cu laser. Dacă avem posibilitate să folosim aparate multifuncţionale, care tipăresc, trimit faxuri, scanează, şi coipază, deoarece ele consumă mult mai puţin decât ar consuma cele care au o singură funcţiune. ^sus

 

pagina următoare ->>

 

Pagina 1 ---- Pagina 2 ---- Pagina 3