BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Site dedicat studenţilor de la FSEGA Cluj Extract from An inconvenient truth - Al Gore

Industria asigurărilor

Domeniul asigurărilor sociale este un sector al economiei care a început să resimtă impactul  inconfundabil al încălzirii globale. În ultimii 30 de ani, companiile de asigurări s-au confruntat cu creşterea de 15 ori a sumei plătite victimelor catastrofelor climatice. Aceste pierderi au fost provocate de uragane, inundaţii, secete, tornade, incendii, precum şi alte dezastre naturale. Multe pot fi puse în legătură cu factori care s-au intensificat din pricina încălzirii globale. Aceste dezastre pot fi devastatoare şi personal şi economic. Numai uraganul Katrina a provocat companiilor de asigurări pierderi estimate la 60 de miliarde de dolari.
Anumite companii din domeniu au înţeles direcţia în care se îndreaptă lucrurile. De curând, acestea şi-au format echipe care să analizeze impactul pe care schimbările climatice îl pot avea asupra afacerilor. În joc nu este doar bunăstarea oamenilor din aceste industrii ci şi faptul că din ce în ce mai puţini îşi vor permite poliţe complete de asigurare. Este foarte posibil ca efecte de tip “bulgăre de zăpadă” să se extindă mult dincolo de hotarele domeniului. Multe fonduri de pensii private şi de ajutor reciproc deţin acţiuni ale companiilor de asigurări, iar în acest fel pot fi şi ele afectate.
Agenţii de asigurări calculează ratele pe baza abilităţii lor de a estima riscul unor evenimente neprevăzute. Atunci când fenomenele naturale se abat de la circurile lor de-o viaţă, uşor de prevăzut, companiile nu mai pot estima riscurile aşa cum se cuvine, aşa că nu-şi mai pot calcula nici eventualele pierderi în aceste condiţii, singura cale pentru a rămâne solvabile va fi creşterea ratelor pentru toţi cei asiguraţi, sau stoparea oricăror asigurări pentru cei din zone mai periculoase, în care an de an vremea devine mai distrugătoare.

Concluzia este că industria asigurărilor se confrintă cu “o furtună de intensitate maximă iscată de pierderile tot mai mari cauzate de fenomelnele atmosferice, de creşterea temperaturilor la scară globală, precum şi creşterea numărului de oameni care locuiesc în calea primejdiei” – un reprezentant al unei companii de asigurări.

 

6:10 A.M., 29 august 2005, New Orleans a fost lovit de Katrina

Aproape toate digurile din dreptul oraşului New Orleans s-au spart când Uraganul Katrina a trecut pe la estul oraşului, inundând 80% din suprafaţa oraşului şi multe din regiunile învecinate timp de mai multe săptămâni.

Cel puţin 1.464 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza Uraganului Katrina şi a inundaţiilor ce l-au urmat, acesta fiind cel mai mortal uragan din SUA de după Uraganul Okeechobee din 1928.

 

New Orleans după Katrina [imagini elicopter]:

 

New Orleans dupa Katrina

 

New Orleans dupa Katrina

 

New Orleans dupa Katrina

Sursa: http://www.katrina.noaa.gov/helicopter/helicopter-2.html

^sus